Tervetuloa  

Olen Riku Merikoski, 29-vuotias diplomi-insinööri ja Pirkkalan nuorin kunnanvaltuutettu. Toimin tällä hetkellä myös teknisen lautakunnan jäsenenä ja seudullisen joukkoliikennelautakunnan varajäsenenä.

  

Työkseni teen sähkön finanssikauppaa sekä sähkö- ja polttoainemarkkinan analyysiä, joten vahvin asiantuntemukseni liittyy energia-alaan, josta myös kirjoitan melko aktiivisesti blogissani.

Tapahtumat    

Eduskuntavaalit järjestetään 19.4.2015. Olen itse päättänyt olla asettumatta ehdolle, mutta lupaan aikanaan suositella hyviä ehdokkaita mahdollisuuksien mukaan eri puolueista ja vaalipiireistä.

Kunnanvaltuutetun on tietenkin oltava kiinnostunut hyvin monenlaisista asioista, ja minulle tärkeitä periaatteita ovat vapaamielisyys, ympäristöystävällisyys ja päätöksenteon avoimuus. Viime kunnallisvaaleissa tärkeimmät vaaliteemani ovat mainittuina alla. Kuten voi huomata, kaksi kolmesta päätavoitteestani on edistynyt vaalikauden puoliväliin eli vuoden 2014 loppuun mennessä todella hyvin.

 

  • Pirkkalan joukkoliikennettä parannetaan vaalikauden aikana merkittävästi. Lisää bussivuoroja ja halvemmat hinnat.    

Tavoite on edistynyt merkittävästi. Joukkoliikenteen hinta on Pirkkalassa laskenut lähes puoleen, ja joukkoliikenne on saanut paljon lisää käyttäjiä.

  

  • Pirkkala säilyy itsenäisenä kuntana, ja kunnassa on myös jatkossa lukio. Lisäksi kuntaan saadaan jotakin ammattikoulutusta.  

Tavoite on edistynyt selvästi. Omaa uutta lukiota suunnitellaan jo ja valtuustossa selvä enemmistö kannattaa Pirkkalan lukion säilyttämistä. Myös ammattikoulutuksen saaminen Pirkkalaan lähivuosien aikana näyttää melko todennäköiseltä. Kunnan itsenäisyyden eteen on tehty paljon töitä, ja kokonaan sitä ei olla viemässä.

 

  • Asuinalueiden läheisyydessä säilytetään metsiä ja viheralueita uutta rakennettaessa. Lisäksi liikennemelua vähennetään meluvallien avulla.

Liikennemeluun on kiinnitetty aikaisempaa enemmän huomiota, ja Killossa on suojeltu merkittävä metsäalue. Uuden yleiskaavan yhteydessä kannatin kuitenkin joidenkin uusien asuinalueiden rakentamista, sillä kasvavassa kunnassa kaikkea ei voi järjestää olemassa oleville alueille. Tosin vain harvoissa paikoissa uuden asutuksen alle menee nykyisiä metsäalueita.  

© 2015 Riku Merikoski